Крабові палички: з чого вони складаються, корисні вони чи шкідливі

Ви плануєте приготувати на свята салат з крабових паличок?

А ви знаєте, з чого ці палички складаються і чи корисні вони?Це пояснює видання Healthline.

Якщо коротко, крабові палички – це оброблене м’ясо риби, “морський хот-дог”.

Крабові палички зроблені з сурімі  – свіжої риби, з якої повибирали кістки, вимили жири і зайві шматочки, а потім подрібнили на пасту. Грубо кажучи, рибний фарш.

У цю пасту, крім риби, подрібнюють інші інгредієнти, і аж потім термічно обробляють і стискають у форму крабових паличок.

Хоча крабові палички виготовляють з морепродуктів, загалом у них немає крабів.

Хіба що трішки екстракту крабу додають іноді для аромату.

Сайда – м’якого кольору та запаху – зазвичай використовується, щоб робити сурімі.

Цю рибу також використовують, щоб робити рибні палички та інші паніровані рибні продукти.

КРАБ І КРАБОВІ ПАЛИЧКИ: ЯКА РІЗНИЦЯ

Справжній краб має набагато більше поживних речовин у порівнянні з крабовими паличками.

Ось порівняльна таблиця 85 г “імітованого краба” і краба камчатського:

Хоча в обох схожа кількість калорій, але пригляньтеся детальніше.

У “несправжньому” крабі 61% калорій – з вуглеводів, тоді як в справжньому 85% калорій – це білки.

Також справжній краб у порівнянні з паличками має набагато більше різних вітамінів та мінералів, включаючи вітамін В12, цинк та селен.

Частково це пов’язано з тим, що деякі поживні речовини промивають під час обробки суріми.

З іншого боку, справжній краб схильний мати більше натрію порівняно з “імітованим”.

А ще у палички та справжній краб часто додають сіль, кількість солі залежить від бренду.

Справжній краб багатий на жирні кислоти omega-3 порівняно з “імітованим”.

Хоча багату на omega-3 олію можуть додавати до крабових паличок, це не поширене явище.

Джерело

Схожі новини