Ресторан Тищенка “Велюр” вляпався у скандал: скільки коштують страви для віп-гостей
У київському ресторані “Велюр”, який належить нардепу від “Слуги народу” Миколі Тищенку, діапазон цін на певні страви в 10 разів вище, ніж у середньому київському кафе.
OBOZREVATEL зібрав для вас найцікавіші страви і ціни на них з ресторану депутата. Яскравим прикладом тут є страви з м’яса, ціна яких вказана за 100 грам.
Наприклад цінник на філе “Рибай” – 710 грн, філе “Міньйон” – 970 грн. Звичайні котлети на пару з індички у “Велюрі” подадуть мінімум за 137 грн (маленька порція) і 267 грн (велика). Найдорожчою стравою тут є “Качка по-пекінськи” – її вартість 3787 грн за 1300 грам.
З десертів найдорожчим виявився королівський манго дольче пунш – 150 грам якого коштує 451 грн, а 50 грам свіжих ягід (малина, лохина, ожина) коштує 256 грн, водночас 100 грам полуниці – трохи дешевше – 248 грн.
У ресторані Тищенка незвичні ціни на страви української кухні. Тут подадуть деруни за 356 грн, вареники з вишнями за 352 грн, шкварки з цибулею за 174 грн, різні борщі від 160 до 210 грн, 60 грам сала з часником за 97 грн.
Тут великий вибір серед гарячих закусок – у “Велюрі” можна замовити як звичайні оладки з цукіні за 75 грн, так і м’ясо краба з білими грибами (велика порція коштує близько 3480 грн).
Кухарі, які працюють на нардепа, готують і страви італійської кухні. Бажаючі можуть замовити тут піцу з морепродуктами за 2190 грн. Втім, які саме морепродукти входять до складу, в меню не вказано.
Любителі вишуканого і дорогого знайдуть тут салат з омара (3757 грн), тартар з нього ж (3775 грн), філе чилійського сібаса (3188 грн), а також ікру білуги (4998 грн).
У соцмережах також опублікували чек з ресторану “Велюр” з просто шокуючою ціною за чай – 580 грн.