«Ні про що не шкодую». Скандальну професорку Більченко звільнили з університету Драгоманова, але запропонували «вакантні посади»

Скандальну професорку Національного педагогічного університету імені Драгоманова Євгенію Більченко, яка назвала Україну «американською колонією» та виступала на каналі терористів «ДНР», звільнили з навчального закладу.

Про це вона сама повідомила у Facebook.У лютому Більченко відсторонили від проведення занять у виші на тлі її антиукраїнських заяв. У документі про звільнення, яке вона опублікувала, вказано, що її посаду скоротили 20 липня, а кафедру культурології та філософської антропології ліквідують. Водночас Більченко пропонують за її згодою «переведення на інші вакантні посади в університеті».

«Мене звільнили. Заради цього пішли на ліквідацію цілої кафедри. Не змогли нічого довести: ні профнепридатність, ні аморальний вчинок — нічого з того, що вішали», — написала вона.

За словами професорки, за цей час вона «зайнялася науковою діяльністю так сильно, що це видно по моєму рейтингу». Більченко каже, що більшість наукових конференцій провела разом з російськими колегами і «ні про що не шкодує».

«У мене не просто перше місце, а перше місце з немислимим відривом. Про це в університеті всі знають. Рахує машина. Там все об’єктивно. Частина проведених мною наукових конференцій і статей, приблизно третя частина, була спільно з російськими колегами. Я ні про що не шкодую. Ні про що. […] Я була щаслива, дякую, коли ми збиралися разом від Луцька до Москви, від Дрогобича до Петербурга», — додала вона.https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fyevzhik%2Fposts%2F4078844738817272&show_text=true&width=500

У січні професорка університету імені Драгоманова Євгенія Більченко спровокувала скандал у Мережі, назвавши закон про українську мову «опухлим лімфовузлом», а Україну — «онкохворою американською колонією». Також Більченко виступала на каналі терористів самопроголошеної «ДНР».

Пізніше вона звернулася до президента Володимира Зеленського, заявивши, що їй морально і фізично погрожують, і що в університеті «мають намір звільнити її на підставі політичних поглядів».

Після цього на Більченко обвалилася хвиля критики з вимогою звільнити її з університету, а мовний омбудсмен закликав правоохоронців відреагувати на її провокації.

Більченко заявила, що після скандалу поговорила з ректором університету імені Драгоманова Віктором Андрущенком, і той заявив, що не збирається її звільняти.

Джерело

Схожі новини