Шашлики на травневі можуть перетворитися на штраф до 153 тисяч гривень, що потрібно знати

У цьому році українці ризикують отримати штраф за улюблену традицію на травневих святах – шашлики на природі. Штрафи зараз виписують любителям прогулянок на свіжому повітрі для стримування зростання кількості інфікованих і хворих.

На період травневих свят всі карантинні заборони залишаються в силі. В тому числі не можна розпалювати багаття в лісопарковій зоні і порушувати правило про скупченні людей. До того ж після лісових пожеж по всій країні штрафи за них збільшили у 18 разів.

Тим, хто буде порушувати пожежну безпеку в лісах, загрожують штрафи від 1500 до 4590 гривень. У разі, якщо це призведе до лісової пожежі, то можуть оштрафувати від 91800 до 153 000 гривень.

Також досі з 6 квітня діє обмеження на відвідування скверів, парків, зон відпочинку і прибережних зон. Пом’якшень щодо прогулянок у парках, скверах, лісопаркових зонах на травневі свята ніхто не вводив.

З 11 березня 2020 року Постанова Кабінету міністрів України № 211 “Про запобігання розповсюдження на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2” регламентує життя країни під час карантину.

Джерело

Схожі новини