КОРОНАВІРУС НА БУКОВИНІ: НАЙБІЛЬШЕ ХВОРИХ У СЕЛАХ, КУДИ МАСОВО ПОВЕРТАЮТЬСЯ ЗАРОБІТЧАНИ З ЄВРОПИ

У Чернівецькій області на коронавірус захворіло 38 осіб.

Буковина стала лідером за кількістю хворих на нову коронавірусну інфекцію в Україні. У регіоні недугу підхопили 38 осіб.

Село Колінківці залишається епіцентром коронавірусу на Буковині
Найбільше хворих у селах, куди повертаються заробітчани, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Зранку 24 березня Чернівецький лабораторний центр підтвердив коронавірус ще в 13 пацієнтів. З них шестеро – це діти.

“Вони (хворі — Ред.) молодого віку. Серед них є діти до двох років, Перважна більшість це люди 20-30-річного віку. Найстаршому чоловіку 50. Симптоми різні. Стан здоров’я також різний. Є кілька, які мають пневмонію, загострення, але переважна більшість почувється добре”, – розовів Сергій Осачук, голова Чернівецької облдежадмністрації.

Набійльше інфікованих в селах, адже туди масово повернулись заробітчани з Європи.

Село Колінківці досі залишається епіцентром хвороби. Лабораторно підтверджено 12 випадків інфікування. Але, за словами місцевого лікаря, є кілька десятків мешканців, які контактували з хворими. У декого вже з’явились симптоми хвороби, в амбулаторії чекають результатів аналізів.

“За інструкцією вони повинні бути вдома і контактувати з лікарем по телефону з корекціями дій, – каже сімейний лікар Олег Банар.

Нині Колінківці закриті на повний карантин. В село на блок пості впускають і випускають мешканців лише за крайніх потреб. Якщо напередодні там були перебої з поставкою харчів та ліків, то нині ситуація змінилась. Місцеві нам зняли відео і показали, полиці з продуктами та аптеку- всього вистачає.

Утім багато селян ходити до магазину просто не мають змоги, бо вдома на ізоляції, вони контактували із зараженими. Також на карантині ще кілька сіл, зокрема Брусниця та Лужани.

Джерело

Схожі новини